Joan Vidal "Xoxa"

De família de fotografs, de molt jove ja es va interessar per la fotografia. Amb quinze anys ja comptava amb el seu primer laboratori en blanc i negre on va començar a experimentar tot tipus de tècniques. 

Realitzà estudis de fotografia al CEF entre els anys 1996 i 1999 i més tard estudià  el Grau superior Realitzador d'Audiovisuals i Espectacles.
Destaquem dos premis del en aquells dies jove fotògraf, Joves Fotògrafs 2005 del Consell de Mallorca i l'ARTJove 2006 de fotografia a la millor col·lecció.
Poc després s'endinçà en el món del vídeo de la mà del reconegut fotògraf Agustí Torres, amb el qual va tenir la sort de treballar en projectes com el documental Mar de fang, l'obra de Miquel Barceló en la Seu de Mallorca o
Balears a través del temps per a TVE.
La seva passió per la fotografía i viatjar ens ha deixat treballs com: Dawit: la mirada de l'Autisme, realitzat a Etiòpia o Siurell "Around the world".


Exposicions

Ni figa ni raïm
C'an Timoner, Santanyí. 1996
Sa Calatrava, passat i present
Palma, 1998
Imatges d'un Lloc
Cala Figuera, 2002
De la Terra i la Llum
La misericòrdia, Palma. 2005
Pobre Infeliç. Premi ARTJOVE'06
Inca, 2006
Siurell "Around the world"
Santanyí, 2019Wheler

La desgracia de ser envidioso es que a veces esa envidia te llena de rabia por no ser capaz de hacer cosas increíbles como las fotografías de Xoxa. La suerte de ser envidioso es que, cuando tienes ese sentimiento de rabia, es cuando sabes que, de verdad, te encontraste con algo que merecen la pena. Y sus fotografías merecen mucho la pena.


Raspy Icicle


Tu fotos me molestan, me hacen sonreir, me dan rabia, me dan miedo, me dan esperanza...son sensuales, son ironicas, son emocionantes, son simples, son complicadas, son amor, son vida, son macabres...no me gustan y me encantan...Joan eres un artista de verdad!